§ 279 Bedrageri

Bedrageri er en formueforbrydelse. Bedrageri kendetegnes ved at, at den tiltalte angiveligt har vildledt andre, hvortil disse lider et uberettiget økonomisk tab, som den tiltalte selv eller andre opnår uberettiget udbytte af.

Det er altså en grundbetingelse, at der skal foreligge en vildfarelse hos en tredjemand. Derudover skal vildfarelsen som udgangspunkt være fremvirket for at opnå vinding (økonomisk udbytte). Vildfarelserne sker som udgangspunkt ved handlinger, men også undladelser kan også anses for at være bedrageri.

Der kan rejses tiltale for flere forskellige typer bedrageri. Den nedenstående gennemgang af forskellige typer bedrageri er ikke udtømmende, men det kan give en indikation på, hvor forskelligartede bedragerisager kan være.

De nedenstående bedragerityper opfylder som udgangspunkt alle sammen gerningsindholdet i straffelovens § 279 som uddybet ovenfor. Din forsvarsadvokat kan rådgive dig om, hvordan netop din sag skal håndteres.

Socialt bedrageri:

Socialt bedrageri karakteriseres ved, at man har modtaget offentlige sociale ydelser samtidig med, at man er i beskæftigelse.

Forsikringsbedrageri:

Hvis et forsikringsselskab ikke tror på en anmeldt forsikringsbegivenhed, så kan dette medføre en politianmeldelse fra forsikringsselskabet.

Kreditbedrageri:

Kreditbedrageri er, når personer eller virksomheder optager lån, som den/de ikke har haft til hensigt at betale tilbage.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s