§ 2000 – 10007 Flugt fra fængsel

Straf :

20 min. i fængsel, hvis personen laver flere forsøg så skal der ligges 15 min oveni

1) Denne lov er for enhver fange, der er anholdt, sigtet, anklaget og dømt. Undslipper eller forsøger at flygte fra fængsel. Hvis forbrydelse, og hvis flugt eller forsøg på at flygte ikke var i kraft med vold, straffes fængsling i statsfængslet for en bestemt periode på et år.

2) Hvis fangens forsøg på at undslippe, der er beskrevet i stk. 1, begås med vold er personen skyldig i en forbrydelse, der straffes med fængsel i statsfængslet i to, fire eller seks år for at blive forkyndt efter hinanden. Den anden fængselsstraf skal afsones først Dvs. den skal det påbegyndes fra det tidspunkt, fangen ellers ville være blevet løsladt fra fængsel.

3) En overbevisning om en overtrædelse af denne underafdeling eller en overtrædelse af  underafsnit (2), der involverer en deltager i et hjemholdelsesprogram i henhold til § 1203.016, 1203.017 eller 1203.018, der ikke er begået med vold, skal ikke opkræves som tidligere forbrydelse overbevisning i enhver senere retsforfølgning for en offentlig lovovertrædelse.

4) Uanset enhver anden lov er enhver indsat, der deltager i et alternativt varetægtsprogram i henhold til § 1170.05, som undslipper eller forsøger at undslippe fra programmet, skyldig i at afbryde en fast aftale.

5) Undtagen i usædvanlige tilfælde, hvor retfærdighedens interesser bedst ville blive tjent, hvis personen blev tilkendt en prøvelse, skal der ikke gives en prøvelse til enhver person, der er dømt for en forbrydelse i henhold til dette afsnit, idet han eller hun undslap eller forsøgte at flygte fra en sikre fængselsanlæg, fra en domstolsbygning eller under transport mellem domstolsbygningen og fængselsanlægget.

6) I alle tilfælde, hvor en person er dømt for en overtrædelse af dette afsnit, der er udpeget som en flugt fange, skal han eller hun være begrænset i et amts fængsel i mindst 90 dage eller mere end et år undtagen i usædvanlige tilfælde, hvor retfærdighedens interesser ville bedst blive tjent ved tildeling af prøvetid.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s